Ex INSTALACIJSKA OPREMA

To področje obsega predvsem ponudbo iz naslova sodelovanja z našimi poslovnimi partnerji, ki se ukvarjajo s proizvodnjo različne inštalacijske opreme za vgradnjo v Ex okolju.

Opremo delimo na:

  • razsvetljavo,
  • instalacijsko opremo kot npr. razvodnice, tipkala, krmilne kombinacije, vtičnice in vtikače,
  • komponente kot npr. uvodnice, vodniške skoznike,
  • audio / vizualne signalne naprave.   
                       

Vsa oprema iz ponudbe je proizvod renomiranih svetovnih proizvajalcev.


RazsvetljavaLED svetilke

Razvoj oziroma uporaba LED tehnologije pri razsvetljavi v eksplozijsko ogroženih prostorih se še ni na polno uveljavil. ELPRO Križnič je eno prvih podjetij v Sloveniji, ki lahko skupaj z svojimi partnerji ponudi poleg tehnične, tudi ekonomsko primerno svetilko, ki bo v prihodnosti zamenjala klasične svetilke za fluorescentne sijalke. Vgradnja svetilk je možna v coni 1/21 in pa tudi v coni 2 / 22, uporaba pa v vseh vrstah industrije kjer je prisotna potencialna eksplozivna atmosfera.

Fluorescentne svetilke

Fluorescentna svetilka v protieksplozijski izvedbi za uporabo v conah 1, 2, 21 in 22 v petrokemijski, kemijski, farmacevtski in drugih vrstah industrije, kjer je prisotna potencialna eksplozijska atmosfera. Svetilke so na voljo v poliesterskem ali INOX ohišju. Na voljo so že tudi svetilke z LED svetlobnimi telesi.
Viseče svetilke/reflektorji

Viseče svetilke in reflektorji v protieksplozijski izvedbi za uporabo v conah 1, 2, 21 in 22 v petrokemijski, kemijski, farmacevtski in drugih vrstah industrije, kjer je prisotna potencialna eksplozijska atmosfera. Svetilke izdelane v tej obliki so predvsem namenjene za uporabo na mestih kjer fluorescenca ni primerna zaradi višine ali oblike prostora. Na voljo so že tudi svetilke z LED svetlobnimi telesi.
Stenske/Stropne svetilke

Stenske / stropne svetilke običajno niso namenjene za izvedbo splošne razsvetljave, večinoma se uporabljajo predvsem na mestih kjer razsvetljavo potrebujemo le občasno, npr. ob vzdrževalnih ali servisnih posegih.  Izdelane so za uporabo v conah 1, 2, 21 in 22 in sicer v vseh vrstah industrije, posebej primerne pa za manjše prostore kjer se zadržujemo le občasno. Na voljo so že tudi svetilke z LED svetlobnimi telesi.
Svetilke za zasilno razsvetljavo

Svetilke za zasilno oziroma varnostno razsvetljavo se izdelujejo v različnih oblikah in materialih. Namenjene so za osvetlitev evakuacijskih poti, uporabljajo pa se lahko v conah 1,2,21,22. Svetilke so lahko priklopljene na centralni vir napajanja, ali pa imajo lasten rezervni vir napajanja. Avtonomija baterij je 1, 1,5 ali pa 3h. Kot svetlobni vir se uporablja fluorescenca ali pa LED.Instalacijska opremaRazvodnice

Razvodnice so eden najpogostejših elementov, ki se uporablja v elektro inštalacijah. Tudi za Ex okolje so na razpolago razvodnice iz različnih materialov, izdelujejo se pa večinoma glede na projektne zahteve in pa področje kjer bodo razvodnice vgrajene. Poleg najpogosteje uporabljenih materialov ( polyester, aluminij, inox ) se razvodnice izdelujejo tudi v dveh vrstah zaščite in sicer Ex e in Ex d. Vgrajujejo pa se lahko v conah 1,2, 21,22.
Stikala, tipkala, krmilne kombinacije

Krmilne kombinacije se uporabljajo za različne procese od najbolj osnovnih, kot so npr. vklopi in izklopi naprav, do zahtevnih krmiljenj procesov. Na voljo so nekatere standardne izvedbe, večinoma pa se izdelujejo glede na zahtevo uporabnika, oziroma projektno rešitev. Poleg najpogosteje uporabljenih materialov ( polyester, aluminij, inox ) se krmilne kombinacije izdelujejo tudi v dveh vrstah zaščite in sicer Ex e in Ex d. Vgrajujejo pa se lahko v conah 1,2, 21,22.

 
Vtičnice in vtikači

Vtičnice in vtikači se tako kot v običajnem okolju tudi v Ex okolju uporabljajo za priklop prenosnih porabnikov. Poleg najpogosteje uporabljenih materialov ( polyester, aluminij, inox ) so vtičnice na razpolago tudi glede na različne nazivne napetosti, nazivne tokove in število kontaktov. Izdelujejo se tudi v dveh vrstah zaščite in sicer Ex e in Ex d. Vgrajujejo pa se lahko v conah 1,2, 21,22.
Uvodnice

Za uvod kablov v različne naprave so na voljo uvodnice različnih konstrukcij in materialov. Za uvod v Ex e ohišja se večinoma uporabljajo plastične uvodnice in pa uvonice iz ponikljane medenine, za uvod v Ex d ohišja pa se uporabljajo samo kovinske uvodnice iz različnih kovinskih materialov, npr. medenina, inox... Poleg tega se uvodnice za Ex d ohišja delijo tudi glede na tip kabla ( opleteni, neopleteni ) in pa tudi glede na uvodnice za posebne vrste uvodov z tesnilno maso.oprema za signalizacijo


BLISKAVICE, AUDIO NAPRAVE IN KOMBINIRANE NAPRAVE

Za učinkovito delovanje oziroma funkcionalnost različnih varnostnih sistemov kot so npr. javljanje požara, javljanje nevarne koncentracije hlapov, razglasitev evakuacije, javljanje vloma…… so potrebni tudi elementi, ki nas opozarjajo na nevarnost. V ta namen so na voljo bliskalice, signalne svetilke, zvočniki, hupe ter kombinirani elementi, ki nas opozarjajo na različne stopnje nevarnosti.  Na voljo so v različnih barvah in izvedbah, primerni pa za vgradnjo v conah 1, 2, 21, 22.
!

Ex OKOLJA – Z NAMI POSTANEJO VARNA

 

Stopite v stik z nami

 
ELPRO KRIŽNIČ, d.o.o.
Tomažičeva ulica 18
2310 Slovenska Bistrica
T: +386 2 292 80 00

EK | ELECTRIC
electric@e-k.si

EK | METAL
metal@e-k.si
Z obiskom in nadaljnim brskanjem po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov.